MORKŲ TORTAS

3 stiklinės tarkuotų morkų, 2 stiklinės miltų, 2 stiklinės cukraus, 4 kiaušiniai, 2 nepilni šaukšteliai sodos, šaukštelis maltų gvazdikėlių.

Kiaušinius su cukrumi ištrinti, sudėti žalias tarkuotas morkas, gvazdikėlius. Miltus sumaišyti su soda ir suberti į išsuktą masę. Viską gerai išmaišyti ir supilti į sviestu pateptą tortinę formą, kepti vidutinio karštumo orkaitėje. Iškeptą tortą atšaldyti, gerokai pašlakstyti šviesiu vynu ir papuošti morkų cukrinukais (cukatomis).

Skanaus!

Ir net skeptiškiausiems, netikintiems jokiais horoskopais ir prognozėmis, aišku turėtų būti viena – sunkmečio sąlygomis gaminti namuose ne tik apsimoka, bet dar ir naudinga. Dirstelėkite įdėmiau į pateiktąjį 50 metų senumo morkų torto receptą – viskas iš natūralių produktų, pagaminama lengvai. Beje, neseniai pirkau mažytį gabalėlį morkų pyrago nedilelėje kavinukėje Lietuvoje už 8 eurus su viršumi. Tai ir paskatino pasidomėti, kaip jį, tokį skanų pasigaminti namie. Kaip manote, kokia yra savikaina didžiulio morkų torto? Pamėginkite suskaičiuoti neįtraukdami darbo laiko sąnaudų, bet įskaičiuodami elektros, vandens, sunaudojamo indų plovimui, kainą. Esamomis kainomis visas didžiulis tortas, kuris, beje, įdėtas į šaldytuvą ir pastovėjęs net tampa skanesnis, laikyti galima ilgai, skanauti po gabalėlį, nunešti kolegoms į darbą, kai po švenčių jie jau bus suvalgę visas turimas atsargas, pavyzdžiui, per Tris Karalius, taigi, kartu su papuošimais tortas atsieis tik apie 3,5 euro, jei naudojate elektrą palankiu tarifu, o jei orkaitė dujinė – dar pigiau. Gaminti namie iš tiesų apsimoka vien dėl to, jog žinai, ką sudėjai į kepinius ar patiekalus ir ką po to valgysi. Taip pat tai yra tam tikros rūšies kūryba, o jei kalba eina apie itin geras šeimininkes ar vyrus – virtuvės šefus, tai jau yra menas.